torsdag 6 januari 2011

Läser serieböcker

Bengt brukar låna serieböcker på bibblan. Jag passar också på att läsa och börjar fastna mer och mer. Ofta är det både roligt, tankeväckande och intressant. Nu senast har jag läst:
 -"Ett familjealbum" av Åsa Grennvall och "Sexstrejk nu! sa Lysistrarte" Aristofanes pjäs återberättad av Johan Werkmäster med bilder av Kristina Abelli-Elander.

"Ett familjealbum" är en berättelse om en familj ur alla familjemedlemmars version. Lättläst och med genomtänkta och trovärdiga personporträtt. Sorglig och på något konstigt vis träffande trots att jag inte känner igen mig i själva problemen. Kanske för att det är så välskrivet och trovärdigt?!

"Sexstrejk nu! sa Lysistrarte" är en nedtecknad version av den klassiska historien om den sexstrejk som kvinnorna genomförde för att få männen att sluta kriga för 2500 år sedan i Grekland. Känns ju onekligen lite skrämmande att tänka på att enda sättet dessa kvinnor kände att de kunde påverka var att sexstrejka... Då känns ju KF vettigare ;-) Serien är dock bra tecknad och intressant. En rolig tvist är ju att det så klart är lika svårt för kvinnorna som för männen att avstå från sex :-)

Inga kommentarer: