lördag 21 augusti 2010

Köpfesten borde ta slut, nu!

"Idag tar jordens resurser slut" står det att läsa i Dagens Nyheter. Artikeln berättar om hur mänskligheten har misslyckats med att upprätthålla en långsiktigt hållbar konsumtion.
"Vi bygger helt enkelt upp en skuld gentemot kommande generationer. Till största del beror det på vår förbrukning av fossila bränslen, men även köttproduktionen och utfiskningen av haven tär på resurserna, säger Carina Borgström-Hansson på WWF."

Den här artikeln, som så många andra undersökningar och forskarrapporter, talar om för oss att festen måste ta slut! Vi i väst kan inte fortsätta med den rovdrift på djur (både land- och havslevande) och den utarmning av jordens begränsade resurser som pågår.

Vad ska vi göra istället och varför händer inget i bättre riktning?

Starka krafter vill att vi ska fortsätta konsumera, för att det är det systemet vi känner till. Att alla ska jobba 40 timmar i veckan för att vi ska kunna handla. Att vi ska köra bil, dit vi ska, och att vi är alltid på väg någonstans. Att många äter mycket djur som behöver mycket vatten och foder, trots att det varken är bra för hälsan eller miljön. Några därute tror sig tjäna på detta system genom att de får in mycket pengar på det (till exempel multinationella företag), när ska verkligheten komma ikapp dessa personer? När ska de se vilka Midasfigurer de förvandlats till.
Pengar är inte lycka, och i slutändan kan vi inte leva på pengar heller. Vi behöver rent vatten, mat till alla människor, ren luft att andas, ett hem att skydda oss och kläder på kroppen.

Jag kommer att rösta på Miljöpartiet för att jag tror att det är det absolut bästa alternativet för att ställa in samhället till ett Modernt sådant, där omsorg om människa, djur och natur är i fokus istället för pengar och konsumtion.
Vilken väg väljer du?

Jag vet att mitt inlägg är lite Halleluja, men jag har fått nog nu!
Här är en annan Halleluja, lyssna på den, suverän!

Inga kommentarer: