tisdag 19 juli 2011

Jag mår illa!

Jag tror att vi egentligen vet hur det är-men blundar.
Hur är varorna vi köper producerade- är det barnarbete, arbete under fruktansvärda förhållanden= ofta de billiga varorna.
Hur mår djuren som vi småningom äter upp egentligen? Jo, vi vet nog att allt alltid (kanske inte ens oftast) inte går rätt till.
Ändå fortsätter vi att jaga de billigaste varorna eller bara handlar av gammal vana och slentrian utan att egentligen bry oss.
Vi har lämnat ifrån oss kontrollen över både vad vi äter och klär oss med till storproducenter som ofta har ett mål för ögonen och det är att tjäna pengar.
Det spelar ingen roll om något barn eller vuxen för den delen får lida, spelar ingen roll att kossor i världen matas med majs (för att det är billigt) fast det får dem att lida. Vi bryr oss inte om att djur kan känna både smärta och ångest i en slaktsituation.
Det är så det känns i alla fall, för protesterna och aktionerna för att förändra till att ha en sund marknad känns inte särskilt starka. Var är ramaskrien för att vi ska kunna handla sunt utan att behöva speciella märkningar som säger " när du köper den här varan har vi inte skadat något levande, varken människa, djur eller natur." Känns otroligt tröttsamt!
Känns som om man får börja odla sin egen potatis, sina egna morötter och lök eller vad sjutton ska man ta sig till?!

Inga kommentarer: