fredag 22 juli 2011

Gnestanyheter

Här en liten blandning av vad som händer i Gnesta:

-SN skriver om att Gnesta satsar på Folkbildning. Bidragen till Studieförbunden har ökat med 40% sedan förra året. Bra jobbat Kultur och tekniknämnden!
-Man kan hyra cyklar på medborgarkontoret och åka badtaxi. Häromdagen skrev man i SN att badtaxin var mycket uppskattad, kul!

Kul:
-Sj har gjort en film om hur det är att vara lokförare. Gissa vilken stad som syns flera gånger i filmen? Jo, Gnesta :-)

Dagens tidning:
I dagens tidning skriver SN om Gnesta centrum och de olika planerna som finns för att utveckla och försköna, göra trafiksäkerhetsåtgärder. Finns ingen länk som jag kan lägga upp men det handlar om planer som finns framtagna och som både majoritet och opposition är positiva till. Oppositionen vill att detta ska göras snarast och vi i majoriteten vill att vi ska ta detta som en helhet där alla olika delar av centrum ska jobbas med så att blir en bra sammansättning. Det handlar också om att välja rätt tillfälle att öppna plånboken. Det känns som att man först måste vara helt på det klara med vilka delar och i vilken ordning man ska göra saker innan man börja handla. Det här är ett arbete som är på gång, vi pratar om detta, tittar på ritningar, funderar. Jag ska träffa NFT i augusti och då får vi se om de också vill prata om denna fråga.

Inga kommentarer: