onsdag 16 februari 2011

SN-bloggen

Som bekant bloggar alla partier på tidningen Sörmlands Nyheter (utom SD, som enligt SN blivit erbjudna att få blogga men avstått). Vår moderator är Mats Dellrud som senast skrev om den promenad i Gnesta som jag själv skrev om här
På SNbloggen har man nu nya regler för kommentarer vilket innebär att man måste registrera sig med sitt namn och att detta skickas till den som har bloggen. De bloggtroll som lufsat runt i både vår blogg och i andras måste nu stå för det man skriver. Alltså kan man inte längre vara anonym och häva ur sig vad som helst. Det är ju bra tycker jag, för vad jag förstår kan man ut mot läsarna vara anonym men att ens namn syns för moderatorn på bloggen. Det är ju en ganska svår sak det där med att man ska ha ett fritt samhälle där man ska kunna debattera och diskutera men samtidigt måste man på något sätt stävja  till exempel personangrepp. Vi får väl se om det nya systemet faller väl ut eller om man behöver justera något, men det ska bli intressant att följa.
På min blogg får man kommentera utan några regler än så länge. Jag har inte så många kommentarer, däremot visar statistiken att det är ganska många som läser :-)

2 kommentarer:

Kajsa Bergman Fällén sa...

Då kommenterar väl jag då ;-), som du vet är det här ett ämne som intresserar mig rätt mycket...

Det stora problemet är väl inte egentligen bloggtrollen, utan att det inte förekommer särskilt mycket dialog alls. Särskilt inte med väljarna. Det är någon annan politiker som kommenterar ibland, men det är ju det hela.

Kanske blir det bättre när kommentarerna publiceras direkt. Skillnaden i att man verkligen ser vem det är känns ju marginell, man behöver knappast legitimera sig för att få ett konto. Men jag tror ändå att bloggtroll är bättre än tystnad, även bloggtrollet har en åsikt, även om han eller hon framför den lite plumpt...

Kukka sa...

Ja, jag tycker om när det kommenteras både där och här :-)
Ibland blir det bara svårt att svara på kommentarer som inte har någon substans utan mest personangrepp med mera, men man får nog göra sitt bästa för att svara bra då också tycker jag.
Jag vet att det är många som läser vår MP blogg på SN också, jag såg någon statistik för januari då vi låg på femte plats mellan bloggarna med över 300 träffar den veckan, ganska ok.
Jag tror att det kommer att bli mer rörelse där och att folk kommer in och kommenterar när det publiceras direkt, då blir det inte så omständigt.
Utöver bloggandet tror jag att det är viktigt att vara ute på olika ställen och träffa folk, då får man jättemycket bra med sig. Både lärorikt och bra med kontakten man får.