lördag 14 februari 2015

Jag slutar!

Ja, jag slutar. Med politiken så som jag jobbat med den de senaste åren. 
Under en lång tid, cirka 2 år, har jag funderat på hur jag vill ha det i livet. Hur vill jag vara med och påverka samhället i en positiv inriktning? Hur passar politiken in i det och hur vill jag ha det privat? Kanske ska jag engagera mig i andra föreningar än Miljöpartiet, hjälpa EU-migranter eller jobba med jämställdhetsfrågor? Efter att ha funderat under de här åren kom jag innan valet till slutsatsen att jag skulle gå "all-in" och försöka vara med så mycket som möjligt i politiken men tyvärr blev det inte så att jag fick den möjligheten. Jag tänkte mig då till exempel att jag hade kommit in i riksdagen, fått någon större post i Landstinget eller i Gnesta Kommun. När det inte blev så förnyades mina funderingar. 
Visst kan jag påverka och vara med på de olika posterna där jag sitter men jag är en person som går in ett engagemang till 150%, det här med att "smådutta" med något fungerar inte riktigt för mig. Det blir för splittrat och svårt att få till verklig förändring och förbättring tycker jag. 
Jag har nu istället bestämt mig för att trappa ner mitt politiska engagemang och behålla ett fåtal poster. På så sätt har jag kontakt med politiken och framöver kan jag bestämma mig för om jag vill trappa upp igen eller sluta helt.
Jag känner en stor glädje över mitt nya jobb som politisk sekreterare i Örebro där jag upplever att jag har stora möjligheter att vara med och påverka och hjälpa till. Jag har roligt på jobbet samtidigt som det vi gör känns viktigt. Min nya situation i livet gör mig helt enkelt glad och lycklig och jag skrattar mycket.

Konkret betyder mitt meddelande att jag har meddelat valberedningen i Gnesta att jag inte finns tillgänglig för att sitta kvar i styrelsen. Jag har också avsagt mig 4 platser i Landstinget i två bolag och två beredningar (men behåller ersättareplatsen i Landstingsfullmäktige), jag har också avsagt mig att sitta kvar i Regionstyrelsen efter årsmötet. 
Jag kommer fortsatt att göra mitt bästa på de poster jag har och hoppas jobba tillsammans med andra för de förbättringar som vårt samhälle så desperat behöver: möta miljö- och klimathoten, för jämställdhet och allas lika rättigheter.

Nu öppnar jag också dörrar till andra sätt att vara med och göra världen bättre, jag väntar bara på att hitta den bästa vägen framåt.

Kukkamariia Valtola Sjöberg

Inga kommentarer: