onsdag 24 augusti 2011

5:orna tillbaka till ytterorterna!

Det kändes fantastiskt igår när jag visste att skolan började. 5:orna är tillbaka i ytterorterna! När alliansen tog bort 5:or och 6:or i ytterorterna blev det början på mitt politiska engagemang och nu har vi i majoriteten tagit ett omvänt beslut. Allt för barnens bästa. Vi i Miljöpartiet värnar om barnens rätt till närhet till skolan och en pedagogisk lösning som gör att barnen trots att de är få i varje årskurs kommer att kunna lära sig allt de ska på bästa sätt. Skolor med färre barn än 50 får ett extra stöd för att kunna ha en pedagogisk undervisning på samma nivå som de större skolorna. Tre nya lärare har anställts för att säkra undervisningens kvalité tillsammans med de lärare som redan finns på plats. Dessutom ingick i beslutet att en specialpedagog och en psykolog anställdes.
När jag ser dagens SN kan jag inte göra annat än att glädjas. Citat ur tidningen:

Rektor Ulf Johansson om lärarnas kick-off: " Det var en väldigt god stämning. Det fanns framtidshopp. Det har ju varit neråt ett tag, när man drog ner på skolan."
Jag skulle kunna rada sådana positiva citat men du förstår nog. Det känns bara fantastiskt att ha varit med om att fatta ett sådant positivt beslut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat! Se gärna över förskolornas situation, krav, personaltäthet, utbildningskrav osv så blir det kanonbra. Du är duktig. Kram Lotta

Kukka sa...

Hej Lotta!
Tack för berömmet, jag uppskattar det mycket!
När det gäller förskolan har vi i MP sagt att vi vill ha färre barn per personal. Vi ska se vad vi kan göra tillsammans med våra majoritetsvänner som har samma syn på detta.
När det gäller utbildningskrav säger nya skollagen att alla avdelningar ska ha en förskollärare som ska ha ansvar för den pedagogiska biten.
Det finns mycket jobb att titta på när det gäller både förskola och skola.
Kram
Kukka