lördag 23 april 2011

För barnen, för bygden, för framtiden

Idag skriver Johan Rocklind (S), Ann- Christin Alderbrandt (S), Mikke Schirén (V) och jag om skolomorganisationen på SN. Du hittar vårt inlägg här: http://www.sn.se/asikter/inlaggutifran/1.1026073

torsdag 21 april 2011

Vägen

Igår beslutade KoT-nämnden att kommunen ska ta över ansvaret för vägen i Laxne. Vägföreningen hade bett kommunen att ta över och så blev det. Beslutet är ett led i den nya majoritetens satsningar på att även ytterorterna ska vara levande och jag är mycket glad och stolt!
Ett annat sådant beslut var ju att återinföra år 5 på skolorna i ytterorterna och många positiva kommentarer kommer fram till mig via Facebook, mail, telefonsamtal och i möten i vardagen.
Ett av de övergripande målen för kommunen som är föreslaget KF lyder ju "Hela Gnesta ska utvecklas och vitaliseras."
Inte den väg som togs över :-) men en annan Laxneväg...

måndag 18 april 2011

Vi gjorde det!

I valet gick vi i Miljöpartiet ut med att vi ville ha tillbaka så många klasser som möjligt till ytterorterna. Historien var den att Alliansen i Gnesta tagit bort klasser och flyttat barn till centrala Gnesta. Då var jag engagerad medborgare, nu är jag engagerad politiker och jag är mycket glad och nöjd att vi infriat vårt vallöfte. Vi har hittat sätt att lösa den pedagogiska situationen på skolorna på bästa sätt. Nu går vi i den rödgröna majoriteten vidare med fler både stora och små frågor för att lyfta Gnesta. Hela kommunen ska få leva genom satsningar där det behövs och det som redan är bra idag ska lyftas fram i ljuset.

söndag 17 april 2011

Sol i hjärtat

Vad härligt det är ute nu. Våren har verkligen kommit och den tinar sakta upp frusna vinterkroppar. Helgen har bjudit på flera rogivande och härliga aktiviteter. Jobbat i trädgården, läst (håller på med boken "Slow" av Carl Honoré), tittat på barn som lekt i sandlådan och kört skottkärra tillsammans.
Påskblommor vi fick av mina föräldrar
                                                
Sen har jag också bakat en rabarberkaka med årets rabarber i. Mums! Receptet hittade jag här: http://www.recepten.se/recept/rabarberkaka.html

fredag 15 april 2011

Positivt förslag

I valet gick vi i Miljöpartiet Gnesta ut med att  "Vi vill verka för att grundskolans årskurs F-6 finns i kommunens alla tätorter, där så är möjligt." Nu har vi efter en tre månader lång utredning i Barn- och utbildningsnämnden kommit fram till ett förslag som kommer på nämnden på måndag:

-Alla skolor i kommunen organiseras som F-5 skolor utom Freja där man också har årskurserna 6-9
-Vi gör en förstärkning av elevvårdsteamet med 1 specialpedagog och en halvtid psykolog (som i praktiken blir en heltid eftersom en halvtid sedan tidigare fanns i budget)

Det känns underbart att få lägga fram ett så positivt förslag angående skolorna i kommunen. Vi satsar på barnen i Gnesta!
Sedan förslaget blev känt har jag blivit uppringd av glada medborgare, fått tackmail och personligen blivit tackad för ett bra förslag, det känns toppen!

lördag 2 april 2011

Miljövänligt?

Det känns segt att behöva tjata om onödiga förpackningar men tydligen har inte alla företag fattat poängen än. Minstingen fyller 2-år idag och jag köpte en låda med Duplo-Lego i. När vi öppnar är Legot inne i lådan inslaget i flera små plastpåsar och inne i en av de små plastpåsarna är en hund inslagen i ännu en plastpåse. Usch vad onödigt!
Legos hemsida kan man läsa om företagets engagemang i Global Compact som bland annat handlar om miljöfrågor. Är det bara vackra ord?