torsdag 29 december 2011

Nyårslöfte- rädda världen?

Under 2011 skedde flera dramatiska händelser där enskilda personer hade stor inverkan på hur världen förändrades. Tänk på den arabiska våren, där allt startades av tunisiske Mohammed Bouazizi som begick självmord i protest mot den förnedrande behandlingen han utsatts för. Eller tänk massmördaren i Norge. En annan person som påverkade vår värld, men denna gång med ofattbar våld och terror.
Jag tror på den enskildes kraft att kunna påverka, att just jag eller du kan påverka livet för många människor i både vår närhet och i den vida världen.
Jag väljer att vara politiskt aktiv i Miljöpartiet för att jag vill vara med och rädda världen, jag vill vara en kugge i det hjul som kan påverka i positiv riktning.
Mitt nyårslöfte blir att fortsätta jobba intensivt för en bättre värld där Gnesta är en aktiv och positiv del av den.
Vad blir ditt löfte?

fredag 23 december 2011

God Jul!

God Jul till er alla!




Hoppas ni får fina dagar med lugn och ro, mys och god mat.

tisdag 13 december 2011

Gnesta kommun bjöd in till Lucia - Gnesta kommun

Gnesta kommun bjöd in till Lucia - Gnesta kommun

Idag bjöd Gnesta Kommun och Lions på luciatåg på Elektron. Det var riktigt mysigt och stämningsfullt.
Jag har förmånen att idag få avnjuta hela tre tåg, ett på Laxne skola, Elektron och sist men inte minst på Barn- och utbildningsnämndens sammanträde. Imorgon blir det också ett men sen får det räcka :-)

söndag 4 december 2011

Jul

Det är inte så julligt just nu. Plusgrader och regn bäddar inte för att den riktiga julkänslan ska infinna sig. Jag älskar dock julen av några anledningar: det är ett perfekt tillfälle att träffas då alla är lediga och umgås över en bit god mat och ta sig tid att prata och bara vara. Jag är inget fan av att shoppa julklappar för tusentalskronor (skulle aldrig falla mig in även om jag hade råd!), jag förstår helt enkelt inte vitsen med det. Barnen får såklart julklappar men med någon sorts omsorg, inget överdrivet. Däremot frossar jag gärna i själva julkänslan, det ska vara julmusik, fina julpapper, en riktig gran. god mat och samma program på tvn.
Jag ser framemot julen helt enkelt, det ska bli kul att träffa släkten och umgås.