lördag 25 september 2010

Tack!

Jag har stor anledning att vara tacksam. Det känner jag alltid men ville särskilt lyfta fram det nu av flera skäl.
Tack:

Bengt: för att du ställt upp under hela valrörelsen och tagit ett jättestort ansvar för hem och barn. Tusen kramar och du är allt för mig!
Barnen:  för att ni varit med er tokiga mamma på diverse tillfällen och delat ut valmaterial, suttit på möten och ibland suttit hemma och väntat på mig efter något av mina otaliga uppdrag. Ni är mina stjärnor i livet, det är mycket för er skull jag gör allt det jag gör! Kramisar!
Mina föräldrar och Bengts föräldrar:  för att ni ställer upp som barnvakt, det är mycket värt och barnen tycker att det är så roligt att träffa några andra än "bara" mig och Bengt :-) Jag tackar och bugar!
Vänner: både IRL och på facebook har jag fått så mycket uppmuntran och stöd, frågor och idéer och det inspirerar och stöttar mig mycket!
Veronica: ett speciellt väntack till dig, för att du alltid lyssnar och ger så kloka råd, vad vore jag utan dig?! Kram!
Miljöpartiet: för att ni tror på mig och peppar! Tillsammans är vi starka. Vi har arbetat hårt och kommer fortsatt att göra det, jag är stolt över er!
Till den som röstat på Miljöpartiet: nu fortsätter ett hårt arbete för att ta tillvara det förtroende DU visat för oss, jag lovar att göra mitt bästa!
Min arbetsgivare, Danshuset Stockholm AB:  för visad förståelse när jag ibland med kort varsel bett om ledigt!

Hoppas att jag inte glömt någon. Jag känner starkt att jag är beroende av många människor för att mitt liv ska fungera bra och därför tror jag på solidaritet och att hjälpas åt. Nästa gång är det verkligen min tur att hjälpa dig!

fredag 17 september 2010

Boktips

I födelsedagspresent fick jag av snälla Veronica serien "Zelda" som är Lina Neidestams debutbok. Aj lav it! Så roligt och träffande :-) Jag känner igen mig så, skrattar högt och mår gott av att se att jag inte är ensam. Bengt skrattar också igenkännande och påstår att hans fru är precis som Zelda. Nåja, i vissa fall kan jag väl gå med på det....
Läs, Läs, Läs!
Här är Lina Neidestams blogg.

För den osäkre

Om du är osäker på vad du ska rösta på: www.mp.se/brev

Jag röstar som bekant Grönt, det var ett lätt val. Miljöpartiet är det enda parti som tar miljöfrågorna på allvar, inte bara i valtider, inte bara när det kommer larmrapporter. Klimatkrisen är en ödesfråga för mänskligheten den kan aldrig förhandlas bort eller köpas/säljas utan måste behandlas med kunskap. Vi måste ställa om både vårt samhälle och resten av världen till ett där vi människor kan leva i samklang med djur och natur. Miljöpartiet är det enda parti som till fullo insett detta!
Vi behöver:

-Kollektivtrafik
-alternativa energikällor
-alternativ till bensin
-Gröna jobb

Ett grönt samhälle är modernt och tänker framåt istället för att leva i dåtid!
Därför har jag redan röstat Grönt och hoppas att du gör det också!

onsdag 15 september 2010

Varför rösta och på vad?

Varför rösta?
Du kan vara med och påverka. Du kan vara med och bestämma. Du kan styra Sverige. Allt detta genom att rösta. Den som verkar som politiker är vald av dig och ska företräda dig.

På vad?
Det är härligt med demokrati, att vi alla kan få bestämma själva vad vi tror är bäst för Gnesta, Sverige och världen. Men det är stora skillnader på partierna, även om det kan låta som om alla vill samma sak.

Varför Miljöpartiet?
Vi i Miljöpartiet vill verka långsiktigt och genomtänkt, vi vill ta beslut som inte bara glädjer oss som lever nu utan även i framtiden. Ett par hundra lappar mer i plånboken är futtigt jämfört med skolor som tillhör topp (istället för botten) skiktet av alla skolor, miljövänlighet med mer och billigare kollektivtrafik, närproducerad mat, satsningar på tillgänglighet för alla, mellanboenden för äldre, se över möjligheter för vindkraft... Jag skulle kunna fortsätta in i oändligheten och det är det vår politik handlar om både på riks- och lokalplanet. Långsiktighet och ett modernt Sverige som tänker nytt. Både vår generation och nästa tjänar på att vi investerar i till exempel miljö. Det blir nya gröna jobb, en bra start i livet för barnen, en bra ålderdom och djur och natur får den omsorg den ska ha.

Därför väljer jag Miljöpartiet!


Här säger Maria Wetterstrand kloka saker till dig som är osäker :-)

lördag 11 september 2010

Lite av varje

Vad händer?

Jag jobbar på Danshuset Stockholm AB. På jobbet träffar jag mycket barn och ungdomar och det är roligt. Många glada danslärare och föräldrar pratar jag med också.

Jag jobbar som en gnu med valet, allt för att det ska gå bra för Miljöpartiet , jag själv kandiderar i Gnesta. Jag har deltagit i radiodebatt, planerat och genomfört ett besök av vår riksdagsledamot Gunvor G Ericson, inhandlat valmaterial, affischer och utformningen/text i vår lokala broschur, och mycket, mycket mer... Roligt är det och jag får energi av att träffa alla som säger att de har eller ska rösta på oss :-)

Lite på is just nu är mitt egna skivande på min historiska roman. Jag tänker på den hela tiden och försöker redigera så fort jag kan men jag har också bestämt mig för att ta tag i den efter valet igen, så det är bara en vecka kvar. Jag längtar!

Här kan ni se en söt video på lilla Edith som får mig att tänka "vem behöver RUT när Edith finns" :-)

tisdag 7 september 2010

Besök av riksdagsledamot

Imorgon 8/9 får vi i Gnesta besök av Miljöpartiets riksdagsledamot Gunvor G Ericson. Det känns jätteroligt att visa henne några smultronställen i vår vackra kommun och prata om riksfrågor som berör oss alla. Dagens besök har temat mat, men jag misstänker att även miljö, jämställdhet och företagarfrågor kan komma upp :-) Vi har gjort ett heldagsschema där det finns många möjligheter för allmänheten att träffa Gunvor och företrädare för MP Gnesta .

Schemat för besöket:

6.15-8.30 Gnesta station (Gunvor kommer 7.45)
9.00-10.00 Gnesta Strand
10.30-13.00 Laxneskola
13.30-15.30 Strömmentorget

Alla välkomna till alla delar av arrangemanget,
Vi ses!

lördag 4 september 2010

Vecka, än så länge

Det är fullt upp hela dagarna men det är så jag vill ha det.
Idag var jag inne i Gnesta på Strömmentorget och pratade lite med folk. Jag fick någon sorts magnetdekaler som man kan sätta på till exempel sin bil:
Man får väl tänka som så: måste jag ändå ta bilen får jag lov att göra reklam för en god sak :-)Sedan fick jag också verkligen närproducerad äppelcider från Lars-Göran Winqvist som plockat äpplen i sin trädgård och gjort cidern själv. Säger som min man "det godaste jag druckit!" Tack, för omtanken!

Idag har jag också fått kulturupplevelser i form av musik och konstrunda och det gör gott för själen. Igår hann jag sitta och redigera på min roman, och jag satsar på att göra det ikväll igen.

En fin och intensiv vecka, än så länge...
Imorgon blir det politik och Kolmården.

fredag 3 september 2010

Valarbete och skrivande

Just nu är det en mycket intensiv valrörelse som pågår. Jag har pratat med dem som varit med förr och de har aldrig varit med om att det varit så mycket att göra. Tidningar och övrig media frågar dagligen olika saker och svar ska levereras snarast. Det är jättebra att intresset är stort men också lite knivigt eftersom vi i MP är fritidspolitiker och har begränsat med tid.
Igår deltog jag i en valdebatt i SR P4 Sörmland ( för att höra debatten gå till lyssna igen, 2/9 kl 15-16.30) som sändes direkt från Gnesta. Jag var lite nervös innan men upptäckte att det var både roligt och givande och jag gör gärna om det.
Nu planerar jag för riksdagsledamot Gunvor G Ericsons heldags besök i Gnesta som kommer att ske på onsdag 8/9, mer om det kommer när det närmar sig.

Mitt övriga skrivande har fått ligga på hyllan under nästan två veckors tid men jag ska nu, alldeles precis nu, sätta mig och redigera min historiska roman, som kommer att bli en bestseller ;-) Eller-hur-var-det-nu...